Wie ben ik?

Mijn naam is Conny Marree; als kind voelde ik mijzelf anders dan anderen. Ik was stil, rustig en voor mijn gevoel onzichtbaar in de klas. Ik was vaak moe, snel ziek en had veel behoefte aan rust. Maar ondertussen had ik een rijke innerlijke belevingswereld ('een druk hoofd') en stond altijd 'aan'.  Ik voelde veel maar vond het lastig daar woorden aan te geven. En of dat nu kwam omdat ik naast kind ook mantelzorger was in het gezin of omdat ik, zo bleek later, hooggevoelig ben, het was fijn geweest al ik in mijn jeugd iemand had gehad die oog had voor mijn kwaliteiten zodat ik mijzelf zichtbaarder kon, en durfde te maken.

Het is mijn missie om de rustige stille kinderen (met een rijke innerlijke belevingswereld) die het op school lastiger hebben te ondersteunen. Dit doe ik door tijdens het coachtrajecten de kinderen warmte, gezelligheid, plezier en gewoon 'zijn'  te laten ervaren . Zodat zij zichzelf kunnen zijn, zichzelf leren kennen en daardoor zelfvertrouwen kunnen opbouwen. Een kind met zelfkennis en zelfvertrouwen is namelijk in staat om zo goed mogelijk de eigen kwaliteiten te benutten en in de wereld te kunnen zetten.

 

'Iets met kinderen......."

Al vanaf de lagere school wist ik dat ik ooit 'iets met kinderen' wilde gaan doen. Tijdens mijn  eerste baantjes werkte ik dan ook als oppas bij gezinnen. Sinds 2002 werk ik officieel in de kinderopvang. Ik ben begonnen als pedagogisch medewerker op een Buitenschoolse Opvang. In 2010 ben ik gestart met Zichtbaar-Kind. In eerste instantie als examinator voor het praktijkexamen gastouders. Omdat ik toen zag hoe leuk en fijn het werk als gastouder was besloot ik ook gastouder te worden.

 

(Kindercoachpraktijk) Zichtbaar-Kind

Naast het werken als gastouder ben ik mij blijven ontwikkelen, vooral op het gebied van (kinder-)coaching. Daarnaast ben ik cursussen gaan volgen met betrekking op leercoaching (Ik Leer Leren & Ik Leer Anders) voor oudere kinderen. In 2017 ontstond dan ook de behoefte om mijn kwaliteiten en ervaringen op een andere manier te gaan inzetten. Daaruit is Kindercoachpraktijk Zichtbaar-Kind ontstaan. Vanuit mijn praktijk begeleid ik voornamelijk kinderen die op school opvallen door hun gedrag (druk maar ook teruggetrokken, dromerig) of door hun resultaten (zitten blijven, met hakken over de sloot overgaan). Inmiddels combineer ik het werken in de Kindercoachpraktijk met het 'gastouderschap aan huis' maar ben ik tevens inzetbaar voor andere situaties waarbij coaching komt kijken (denk aan gezinscoaching, vraagstukken rondom werk/loopbaan).

 

Mijn inspiratie- en motivatiebron

Ik ben moeder van 2 dochters op het middelbaar onderwijs. Eén daarvan is 'Anders Lerend'. Door met veel geduld stapje voor stapje uit te zoeken wat werkt voor háár heeft zij haar ideale leermethode inmiddels gevonden. Ik weet dus hoe lastig het kan zijn de meest passende leermethode voor je kind te vinden. Hieruit is ook mijn interesse in ADD (Attention Deficit Disorder) ontstaan.  Bijzonder is dat door oog te hebben voor de kwaliteiten, te werken aan gedrag én op een nieuwe manier naar de lesstof te kijken er al veel gewonnen kan worden.

 

Meer weten/kennismaken?

Dat kan! Ik ben bereikbaar via info@Zichtbaar-Kind.nl of via 06-20816773. 

 

Spreekt de informatie op de website je aan maar woon je niet in de omgeving van Hulshorst? Geen probleem! Ik coach ook op locatie (thuis, school, etc) of op andere manieren (email, app-contact etc)