De Spellenclub 

 

Vanaf september 2021 start ik met een spellenclub. Een club voor kinderen van 8-12 jaar oud die nog op de basisschool zitten* . We starten op donderdagmiddag, iedere keer de laatste donderdag van de maand (15.30-17.00 uur).

 

Waarom een spellenclub?

Tijdens mijn werk als kindercoach maak ik regelmatig gebruik van spellen. Die kunnen heel gevarieerd zijn; van Jenga tot Woordzoeker, van Yahtzee tot Shut te Box. Wat mij opviel was dat kinderen tijdens het spelen van deze spellen zich ontspannen terwijl ze tegelijkertijd veel leren. Ze leren werken met getallen, spelling, doen een beroep op hun geheugen. Naast dat spelletjes spelen dus leuk en gezellig is, is het ook nog eens heel leerzaam (en dan heb ik het nog niet eens over het sociale aspect zoals het leren samenwerken of omgaan met verlies). 

Tegelijkertijd merk ik als ouder dat ik vooral spellen speel in vakantietijd. Geen tijd, geen zin, te moe of te druk met andere dingen. Terwijl het dus zo leerzaam en waardevol kan zijn.

 

Voor wie is de spellenclub?

De spellenclub is voor iedereen van 8-12 jaar die nog op de basisschool zit en natuurlijk van spelletjes en gezelligheid houd. 

 

Hoe, wat, waar, wanneer?

De spellenclub zal starten op 30 september, op donderdagmiddag van 15.30-17.00 uur en daarna steeds op de laatste donderdag van de maand.

 

2021 (steeds van 15.30-17.00 uur)

30 september 2021

28 oktober 2021

25 november 2021

16 december 2021 (in verband met de kerstvakantie een week eerder)

 

We starten 1x per maand. Mocht er behoefte zijn om vaker spellen te spelen dan kan dat en zullen er in overleg meerdere datums bijkomen. De middag vind plaats bij Coachpraktijk Zichtbaar-Kind in Hulshorst. Vergoeding voor de onkosten €3,50 **per keer, inclusief wat drinken en wat lekkers. Er is per keer plek voor maximaal 4 kinderen.

 

Aanmelden

Aanmelden graag van te voren. Dit kan via een appje op 06-20816773 waarin je naam en leeftijd van je kind doorgeeft en een  mailadres waarop ik aanvullende informatie kan toesturen. Je ontvangt dan ter bevestiging een betaalverzoek. Pas op moment dat dit betaald is, is de plek voor je kind gereserveerd.

 

 

*Voor tieners op de middelbare school wil ik ook de mogelijkheid tot een spellenclub creëren. Dit zal dan plaats vinden op een avond.

** Mocht dit een probleem zijn laat het dan zeker weten. Dan kunnen we samen op zoek naar een oplossing.