Nu in groep 8?

Kom je dan voorbereiden op de overstap naar de brugklas!

 

Afscheid van groep 8...

 

Er is een bijzondere tijd aangebroken; jouw dochter in groep 8! Straks moet er afscheid genomen worden van groep 8 en de oude vertrouwde basisschool. Waar je alle leraren kent én de namen van alle klasgenootjes weet. Waar iedere dag hetzelfde ritme is en je zeker weet dat je op woensdagmiddag vrij bent.

 

Inmiddels hebben jullie vast verschillende scholen bezocht in de omgeving om een keuze te kunnen maken. Om te voelen wat goed voelt bij jou als ouder maar ook bij je dochter. Om sfeer te proeven, om alvast wat kennis te maken. Met enkele docenten (die je niet meer bij de voornaam noemt maar bij de achternaam en waar je meneer/mevrouw tegen zegt), met het gebouw (wat is het hier groot..., gaat ze straks niet verdwalen) en met de route er naar toe (fiets/bus/trein?)

 

Daar komt een hoop onzekerheid bij kijken. Welke keuzes passen het beste bij jouw kind? Waar zal het zich het beste bij thuis voelen? En hoe zal eht gaan met het huiswerk?

 

Verandering...

 

De overstap van de basisschool naar de middelbare school is best een grote: ieder uur een andere docent, een ander lokaal, meer vakken, meer huiswerk dus meer plannen. En meer toetsen die soms allemaal tegelijk lijken te komen. 

Hoe fijn zou het zijn als jouw aankomend brugklasser daar op voorbereid kan worden? Alvast kennis kan maken met Magister, leert te plannen & organiseren. 

 

 

De voorbereiding...

 

Een goed begin is het halve werk. Om alvast een stuk onzekerheid weg te nemen, én om een supergoede start te maken in de brugklas, is het fijn om voorbereid te zijn. Om jouw-binnenkort brugklasser- goed voor te bereiden op de overstap naar de middelbare school biedt ik twee programma's aan zodat er op een leuke en speelse wijze alvast kennis gemaakt wordt met bijv. het indelen van je (huiswerk) tijd, mindmappen en magister. 

 

 

De mogelijkheden...

 

* Ik Leer Leren-programma 5 weekse coaching ILLBrugklas ; een coachtraject met kort maar intensief (online/offline) contact. In 5 weken bereid ik jouw dochter voor op de overstap naar de middelbare school. 

 

* Slim naar de brugklas-programma; 6-weekse coaching Slim!Brugklas; een online training ter voorbereiding op de overstap naar de middelbare school