Slim naar de brugklas met het programma Slim!

 

Het programma Slim naar de brugklas is een programma dat volledig online gevolgd kan worden. Een mooie voorbereiding op de brugklas vanuit huis, zodat afstand geen rol speelt.

 

 

Resultaten....

 

Na het volgen van de online-training Slim! naar de brugklas heeft jouw dochter inzicht in het verschil tussen de basisschool en middelbare school. Ze weet hoe ze, op basis van haar lesrooster een planning kan maken. Ook heeft ze kennis gemaakt met verschillende manieren van het leren voor een toets (tekstvakken) en weet ze hoe ze het kan aanpakken als ze woordjes en/of begrippen moet leren. Ze weet wat het nut is van het maken van een mindmap en kan die inzetten voor het leren. Door deze voorbereiding weet ze dat een goede mindset belangrijk is voor het kunnen leren.

 

De onderwerpen...

 

Week 1: Verschil tussen de basisschool en de middelbare school

In deze les sta je stil bij de verschillen tussen de basisschool en de middelbare school. Je weet of jij al klaar bent voor de brugklas; wat al goed gaat en wat nog anders kan. Verder leer je met doelen te werken door ze voor de komende weken alvast vast te stellen

 

Week 2: Plannen

Op de middelbare school is het handig om goed te kunnen plannen. Deze les maak je hier een begin mee. Je oefent met een lange termijn-planning en een weekplanning.

 

Week 3 ; Leren voor een toets

Hoe leer je eigenlijk voor een toets? En waarom is bijv.. een mindmap handig? Welke manieren van leren zijn er eigenlijk?

 

Week 4; Het leren van woordjes

Hoe leer je woordjes van vreemde talen? Welke methode is voor jou het prettigst? Je ontdekt het in deze les!

 

Week 5: Mindmappen

Deze week leer je wat een mindmap is, hoe je een mindmap maakt en waarom het handig is om deze te gebruiken bij het leren voor een toets

 

Week 6:Mindset

Deze week leer je van alles over mindset; een belangrijk deel van het leren leren. Als je denkt het lukt me niet, lukt het vaak ook niet. Als je gelooft dat je iets wel kunt lukt het vaak wel. Bijzonder hë hoe je gedachten je leerprestaties kunnen beïnvloeden?

 

Wat krijg je?

 

Het 6-weekse Slim!- coachprogramma omvat het volgende:

 

- Oudervragenlijst en terugkoppeling over de kwaliteiten van je dochter

- Digitale toegang tot het 6-weekse Slim!-coachprogramma

- 2 coachmomenten w.o kennismakingsgesprek van 1/2 uur met dochter (online of offline mogelijk)

- Email-contact met leerling

- Email-contact met ouders

-  Evaluatiemoment met, naar behoefte, een extra coachgesprek

 

Investering...

 

 Naast de tijd voor het invullen van het kwaliteitenformulier en de tijdsinvestering & motivatie van je dochter is de financiële investering € 150,00

 

Hoe nu verder....?

 

Heb je interesse voor jouw dochter in de 6-weekse coaching? De coachmomenten vinden in overleg plaats waarbij we natuurlijk rekening houden met jouw agenda en het rooster van je dochter. De coaching binnen het programma Slim! vindt voornamelijk online plaats (via Skype). Ook dit gaat in overleg. Voor een eerste afspraak graag de contactgegevens doorgeven via de mailen op info@Zichtbaar-Kind.nl  . Ik neem dan zo snel mogelijk contact met jullie op.

 

Eerst meer weten of even overleggen? Dat kan! Ik ben het makkelijkst bereikbaar via de mail op info@Zichtbaar-Kind.nl