Uit je comfortzone (deel 1)

Gepubliceerd op 10 januari 2020 om 17:00

Zoals je vast al wel hebt meegekregen hebben wij als gezin een hele bijzonder fijne vakantie gehad in de kerstperiode. Een ‘once in a lifetime’ vakantie die zeker voor herhaling vatbaar is én sinds een paar jaar op ons wensenlijstje stond; Fins Lapland inclusief Noorderlichtsafari op de sneeuwscooter, Husky-slede tocht en bezoek aan een rendierfarm. Echt een winterdroom-vakantie.

Zo rond september bleek ineens dat we de mogelijkheid hadden om deze vakantie te boeken. Toen ook de opvang voor de hond geregeld was hebben we niet langer geaarzeld. Na wat puzzelen met het reisbureau over vluchten, excursies, accommodatie en wat aanpassen van onze wensen leek alles in kannen en kruiken….Blij dat het gelukt was totdat…

Een paar weken na het reserveren, onze definitieve boeking was binnen, kwamen bij mij de twijfels. Waarom wilde ik dit ook al weer? Ik hou helemaal niet van kou (‘dat is echt geen probleem hoor, je kleed je er gewoon op’), het werd vast heel druk; wilde mijn hele huis goed schoonmaken want oppas in huis (‘maak je niet druk, ze zijn hier al eens eerder geweest, komt vast goed’) en een discussie over wanneer we nu welk feest zouden vieren (sint, kerst) en de conclusie dat cadeautjes heen en weer meenemen in je koffer helemaal niet praktisch is (‘zullen we er Sinterkerstennieuw’ van maken en dan vieren we dat op Oudjaarsavond? ’). En hoe lang is het eigenlijk vliegen? (zo rond 2,5 uur is eigenlijk wel mijn max terwijl op de papieren stond dat we na opstijgen ongeveer 6 uur later zouden aankomen.

Als ondernemer, maar ook als mens, is het goed om zo af en toe buiten je comfortzone te gaan. (Alhoewel ik laatst de oudejaarsshow zag van Claudia de Breij waarin ze aangeeft dat het niet voor niets je cómfortzone heet en zich afvroeg waarom je er dan buiten zou gaan).

Binnen je comfortzone voel je je op je gemak maar het is tegelijkertijd de plek waar je doet wat je altijd deed. En waar je dus niet vooruitkomt. Voor verandering, het waarmaken van je dromen, het opbouwen van zelfvertrouwen, een voldaan gevoel, het overwinnen van je angsten is het goed om zo af en toe uit die comfortzone te komen.

Voor mij was dat dus deze vakantie; een ervaring waarbij ik écht op verschillende momenten flink uit mijn comfortzone moest. Gelukkig bleek de kou mee te vallen. Er waren maar 2 momenten dat ik het even koud heb gehad. Terug in Nederland heb ik het, ondanks de hogere temperaturen, kouder gehad. Mijn huis was bij thuis komst nog steeds fijn opgeruimd en schoon dus daar hoef ik voorlopig even niet zo veel aan te doen, het Sinterkerstennieuw-feest was supergezellig, de avond vloog voorbij. En het vliegen? Ook dat viel mee. Uiteindelijk bleek de vluchttijd iets langer dan 3 uur te zijn, hadden we een uur tijdsverschil en maakte we een tussenlanding. Voor mijn doen redelijk ontspannen kunnen zitten én de moed bij elkaar om een volgende vliegvakantie te boeken. Die ik niet had gehad als ik niet uit mijn comfortzone was gekomen.

Benieuwd hoe jij uit je comfortzone bent gekomen afgelopen periode én natuurlijk wat het je heeft opgeleverd…..Wil je het hieronder met mij delen?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.