Intelligente Unlock= Grote Puzzel

Gepubliceerd op 8 mei 2020 om 10:15

INTELLIGENTE UNLOCK= GROTE PUZZEL

Heb jij dat ook? Dat je de persconferentie luistert en denkt; o ja, ik begrijp het….De kinderen kunnen weer gedeeltelijk naar school maar sporten gaat voorlopig nog even niet. En we mogen wel weer naar buiten maar als we klachten hebben blijven we thuis. Maar dat als je dan gaat nadenken over je eigen situatie dat je het SPOOR BIJSTER bent?

•De kinderen hebben in één keer hele andere lestijden dan voorheen
•Je ene kind kan wel naar school en het andere nóg niet (middelbare school)
•Je ene kind gaat op een andere dag naar school dan de andere
•En de BSO is wel beschikbaar maar dan op de dagen dat je kind naar school gaat
•Afhankelijk van de sector kun je wel of niet weer op je werklocatie aan het werk
•Jij kan wel weer aan het werk maar je kinderen zij nog thuis
•En kun je straks wel of niet weer sporten, hoe dan en op welk tijdstip?

 

Kortom; wat gisteren zo helder leek wordt als je erover nadenkt OPNIEUW CHAOS

Opnieuw chaos terwijl je net een nieuw ritme had gecreëerd voor jezelf en je gezin. Opnieuw wordt er een grote flexibiliteit gevraagd waarbij we rekening moeten houden met afstand houden en hygiëne maatregelen.

Niet alleen jij maar OOK JE KIND ZAL OPNIEUW MOETEN WENNEN aan de situatie. Het naar school gaan, op andere dagen dan anders, toch nog iets meer thuis (gaat er dan ook wat van ze verwacht worden en wat dan?), in sommige gevallen de helft van de klas zien. En de leerkracht zal misschien wat meer AFSTAND houden terwijl jou kind net even behoefte had aan die KNUFFEL.

Een stukje weer naar oud en vertrouwd kan ook de emoties van de afgelopen periode naar boven brengen. ANGST, ONZEKERHEID. Misschien is je kind wat sneller van slag, heeft het moeite om in slaap te komen, kan het het nieuwe ritme niet zo snel oppakken.

Net zo goed dat jij als OUDER ook EMOTIES kan gaan ervaren. De momenten dat je kinderen naar school zijn en je weer even TIJD HEBT VOOR JEZELF. Het moment dat alles doordringt, je REALISEERT wat er eigenlijk gebeurd is. De KEUZES die je de afgelopen tijd hebt moeten maken. Misschien wel de keuze om je kind voorlopig thuis te houden. Je kind dingen heb willen UITLEGGEN die je zelf eigenlijk NIET BEGREEP. De momenten dat je normaal gesproken voor jezelf had en waarin je nu niet kon OPLADEN.

Heb jij zin om even te ONTSPANNEN en alles LOS TE LATEN?
Behoefte om EVEN GEEN MOEDER/JUF/WERKNEMER te zijn maar fijn tot jezelf te komen?

Dan ben je van harte welkom voor een AccesBars behandeling


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.