Bijna iedereen lijkt het druk te hebben tegenwoordig; een (full-time) baan, je gezin, sportclubjes van de kinderen, sociale contacten, een cursus of training volgen, misschien ben je wel mantelzorger. Met een volle agenda tot gevolg. Door die volle agenda kunnen de dingen die leuk zouden moeten zijn (sporten, een avondje uit, een dagje weg) helemaal niet meer voelen als oplaadmomenten maar juist als wéér een extra ding in je agenda dat afgewerkt moet worden.

 

Af en toe een moment van rust in bouwen is dan hard nodig. Om even uit die altijd maar door rijdende trein te stappen, je hoofd & lijf die ontspanning te gunnen die het zo hard nodig heeft. Om daar na weer vol energie door te kunnen óf om juist bewust andere keuzes te gaan maken (zoals je je waarschijnlijk na iedere vakantie voorneemt maar waar het in de praktijk nooit van lijkt te komen...)

 

Zeker wanneer je ook nog eens hooggevoelig bent is rust & ontspanning belangrijk. Als hooggevoelig persoon heb je namelijk juist extra tijd nodig om alle prikkels die gedurende de hele dag binnen zijn gekomen te verwerken; op jouw tijd en op jouw manier.