Wat is Reiki?

 

Tijdens de behandeling

Tijdens een Reiki behandeling (die 1-1,5 uur duurt) ontvang je energie door middel van het opleggen van de handen op vaste posities op het lijf (van hoofd naar voeten). Het zijn zachte aanrakingen die holistisch werken. Dit betekent dat je effect kunt merken op zowel lichamelijk als emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Omdat je aangeraakt wordt komt het hormoon oxytocine vrij (het knuffelhormoon) en zul je merken dat je lichaam zich ontspant.  De Reiki-energie zelf kun je ervaren door een lichte tinteling, een gekriebel, een stroming in het lijf zelf. Sommige mensen voelen niets, ook dat is helemaal prima. 

 

Ontspanning van het lichaam kan met zich meebrengen dat je een lichte schok kunt ervaren in je lijf (je kent vast wel het moment nét voordat je in slaap valt). Dit betekent dat je lichaam spanning aan het loslaten is. 

 

Reiki werkt door materialen heen, je kunt dus volledig gekleed op de behandeltafel plaats nemen. Voor de doorstroming van de energie is het goed om armen en benen recht neer te leggen (wanneer je ze kruist kan de energie blokkeren) en om sieraden af te doen.

 

Na de behandeling

Na de behandeling is het raadzaam om voldoende water te drinken. Je helpt zo de vrijgekomen afvalstoffen uit je lijf te verwijderen. Dit is ook de reden dat je urine wat donkerder kan zijn dan normaal. Omdat je je ontspannen hebt kan het zijn dat je je wat vermoeider voelt dan anders en dat je sterker reageert op alcohol. Ook kan het zijn dat je, tijdelijk, iets meer pijn ervaart of oude pijn weer even terugkomt. Dit betekent dat je lijf een pijn die het eerst onderdrukte (of onderdrukt werd door bijv. medicatie) aan het oplossen is. 

 

Reiki is geschikt voor alle leeftijden

 

Wanneer geen Reiki?

Reiki is géén vervanging voor het oplossen van klachten waarbij je normaal gesproken naar een arts zou gaan. Het kan wel een aanvulling zijn.

Wanneer je een pacemaker hebt of een ICD-kastje (dit is geen lichaamsenigenproduct) mag Reiki niet toegepast worden. Dit is ook het geval wanneer er sprake is van ernstige psychische klachten (bijv... bij psychoses) waarvoor een opname nodig is. 

 

Een reiki-behandeling ervaren?

Je hoeft niet in Reiki te geloven op de effecten ervan te ervaren. Wel is het mijn ervaring dat het prettig is om meerdere behandelingen achter elkaar te doen (bijvoorbeeld 5 behandelingen met een tussentijd van 2-3 weken maar voel wat voor jou prettig is) om zo in gang gezette veranderingen te blijven ondersteunen.

 

Het afgelopen jaar heb ik de bijscholingen Reiki 1 en Reiki 2 gevolgd. In april 2020 start ik met de opleiding tot Reiki-Therapeut.

Gedurende de eerste maanden van deze opleiding (april tot en juni 2020) is de investering voor een Reiki- behandeling € 35,00

Daarna zal de investering € 55,00 zijn per behandeling.

 

Reiki op afstand

Omdat Reiki werkt met energie is het ook mogelijk op een behandeling op afstand te ervaren. We spreken dan een datum en tijdstip af waarop de behandeling plaats gaat vinden. Op het tijdstip zelf zoek jij een rustige en fijne plek op waar je even alleen kunt zijn en rustig kunt gaan liggen. Na de behandeling hebben we (telefonisch of schriftelijk) contact om ervaringen uit te wisselen.