Met plezier en zelfvertrouwen de brugklas door

 

Jouw zoon/dochter is net gestart in de brugklas (of gaat binnenkort starten). Als ouder maak je je best wel zorgen. Het is een spannende overstap, Het liefst zou je als ouder in het begin even om het hoekje willen kijken. Maar dat gaat natuurlijk niet.....Je beseft dat het tijd is dat je je kind wat meer los te gaan laten (ook al vindt je dat nog zo lastig) . Maar je gunt je kind ook een goede start op een nieuwe school. Een lastig moment want hoe bereid je je kind goed voor op deze nieuwe fase terwijl je tegelijkertijd de zelfstandigheid bevordert? 

Je zoon/dochter is net gestart in de brugklas (of gaat binnenkort starten)

Je vind het best wel spannend en maakt je zorgen als ouder

Je vraagt je af of je kind wel toe is aan de brugklas, hij/zij is nog zo jong

Je gunt je kind een positieve start van de middelbare schoolcarrière

Je wilt je kind graag vol zelfvertrouwen naar school laten gaan

Je gunt je kind een ontspannen, plezierige middelbare schooltijd

Je wilt graag dat je kind zich thuis gaat voelen op de middelbare school en dat het zich durft te uiten als dat nodig is.

Je zou graag willen dat je je kind wat meer kon voorbereiden naast het verkennen van de weg en kennismaken met het schoolgebouw

 

Kortom; Een brugklastijd waarin hij/zij  een goede start maakt en vol zelfvertrouwen aan de middelbare schoolcarrière begint

Ik herken het....

 

Mijn naam is Conny Marree en toen mijn oudste naar de middelbare school ging maakte ik me als moeder best zorgen. De afstand, een nieuwe klas, wat als er onderweg iets zou gebeuren, zou ze wel aansluiting vinden in de klas? Kortom; ik vond het zelf best spannend (wat ik probeerde niet te laten merken aan mijn dochter. Heel voorzichtig peilde ik dan wie er nog meer naar dezelfde school gingen en of ze daar al iets mee afgesproken had om bijvoorbeeld samen mee te fietsen).

 

Je zou denken dat het bij de 2e dochter makkelijker zou zijn. Nou dat was het niet...Sterker nog, omdat het zo'n ander kind is vond ik het eerder nog spannender. Waar ik bij de oudste het volle vertrouwen had dat het leren wel goed zou komen maar ik me meer zorgen maakte om het sociale aspect was het bij de jongste juist andersom. Op de basisschool had zij net even dat stukje extra van mij als ouder nodig. Het ontladen van de prikkels op school, de energie opladen na zoveel inspanning om haar concentratie vast te houden....

 

Hoe zou het zijn als....

 

Je weet dat je kind goed voorbereid is voor school

Je kind straks vol zelfvertrouwen en met plezier naar school gaat

Je kind lekker in zijn vel zit als het gaat over de middelbare school

Je kind weet hoe het ruimte kan maken voor ontspanning naast school

Je weet dat je kind zich niet meer onzeker hoeft te zijn over de middelbare school

 

Wat ik deed...

Omdat ik merkte dat mijn jongste dochter meer nodig had dan alleen het leren op school (ik had steeds het gevoel er zit meer in dan eruit komt), ben ik me gaan verdiepen in het leren op school. Ik heb ontdekt dat een goede basis belangrijk is voor het behalen van succes. En met succes bedoel ik dan niet het behalen van de hoogste cijfers maar wél leren op een manier die bij jou past als persoon. Ik kwam erachter dat er zoveel verschillende manieren zijn van leren. Zelf kende ik vroeger maar één manier en dat was in een zo stil mogelijke ruimte zo lang mogelijk achter mijn bureau zitten. Gelukkig werkte dat voor mij goed. Maar wie weet hoeveel makkelijker het leren was gegaan als ik ook andere methodes had toegepast.

Hier kwam ik achter...

Dat er verschillende manieren van leren zijn wist ik nooit. Ook kwam ik erachter dat leerlingen die starten in een brugklas havo/vwo later grotere kans hebben om vast te lopen. Op de basisschool ging het leren hen goed af, veel inspanning was niet nodig. Vaak gaat het in de brugklas ook nog wel redelijk. Omdat ze snel kunnen leren en een goed geheugen hebben varen ze op de kennis die in hun hoofd zit. Later wanneer het tempo toeneemt, de lesstof meer wordt, ze les krijgen op hun eigen niveau kan het zijn dat de leervaardigheden die ze tot dan toe kenden niet meer voldoende zijn. Je ziet dan dat leerlingen blijven zitten of afstromen naar een ander niveau. Heel jammer, want vaak missen ze dan wel de intellectuele uitdaging die ze zo nodig hebben. 

 

 

Ik ontwikkelde daarom een training gebaseerd op alles wat ik de afgelopen jaren te weten kwam over het (middelbaar) onderwijs. Een training waarin alles wat je moet weten over de middelbare school (zoals hoe werkt Magister, waar vind ik mijn huiswerk, hoe leer ik het beste, hoe maak ik een planning) aan de orde komt. Zodat ieder kind op de middelbare school een goede start heeft.

De training

 

Ik werk met één op één coaching. Dat betekent dat alle aandacht voor jou kind is. Bij iedere les uit het werkboek hoort 1-1,5 uur coaching. Live of online. Belangrijk omdat ieder kind zijn/haar eigen methode heeft die het beste past. Zo is er volle focus op jouw kind.

De training bestaat uit 5 lessen, waarin ik alles aan bod laat komen wat je moet weten over de middelbare school: oa. het leren leren, het maken van een planning, werken met een mindmap, het werken met pauzes en beloningen, ontspanningsoefeningen.

We werken met een werkboek met praktische, leuke en afwisselende  opdrachten. Niet moeilijk, wel veel inzichten. Het werkboek kan na de training gebruikt worden als naslagwerk 

Het resultaat is een persoonlijk leerplan dat de gehele middelbare schoolperiode gebruikt kan worden.

Resultaten van een goede voorbereiding

Na het volgen van dit programma:

 

Weet jouw kind welke leermethodes er zijn

Weet jouw kind hoe het zelf het beste leert

Weet je kind welke leermethode het beste bij hem/haar past

Kan jouw kind een bewuste keuze maken van het toepassen van deze leermethodes

 

Weet jouw kind waar het het huiswerk kan vinden

Weet jouw kind hoe het een planning kan maken

Weet jouw kind hoe het zichzelf kan motiveren

Weet jouw kind bewust om te gaan met pauze's, beloning en ontspanning

 

Is jouw kind in staat een goede start te maken met zijn/haar middelbare schoolcarrière 

 

De investering voor deze training is € 497,00 (ncl. BTW, betaling is evt. mogelijk in 2 termijnen)

 

Hiervoor krijgen jij en je kind:

 

- Een intake-gesprek met ouder(s) live of online

- 5 keer een coachgesprek met zoon/dochter live of online

- 5 uitgebreide lessen/werkboek met oefeningen en alle informatie die je moet weten over de middelbare school

- 2x een AccesBars behandeling voor jouw kind en 1x een AccesBars behandeling voor een ouder (let op; dat is in de praktijkruimte)

_ Een leerplan gericht op jouw kind

- Een huiswerk stappenplan

- Een herbruikbare huiswerkplanner (lange termijn planning, korte termijnplanning, dagplanning)

_ Een beschrijving van de persoonlijke tekening (een tekening-analyse)

_ Een uitleg bij de Hoe-Ben- Ik- Slim- test

_  Minimaal 5 ontspanningsoefeningen (handig bij toetsstress)

_ Na ieder coachmoment een update via de mail zodat je het proces van je kind kunt volgen

 

Wanneer jouw kind door mij gecoacht wordt:

 

Gaat het leren makkelijker

Krijgt het meer zelfvertrouwen (en niet alleen op school)

Is het zich bewust van alle mogelijkheden die het in zich heeft

Ervaart het dat het zelf invloed heeft op zijn/haar schoolprestaties

Wordt het zich bewust van zijn/haar kwaliteiten en weet hoe het deze kan inzetten

 

Kan het ontspannen zichzelf zijn!

 

Waar vind de coaching plaats?

 

Ik werk met werkboeken waarin leuke, speelse, uitdagende opdrachten staan als met gesprekscoaching. We wisselen af. De ene week werkt je kind in zijn/haar werkboek,. de andere week hebben we een gesprek over de opdrachten en gaan we daar wat dieper op in. 

 

De werkboeken ontvangen jullie in de mail, de coaching kan zowel live bij mij in de praktijk (Hulshorst) plaats vinden of online; net wat jullie voorkeur heeft of wat de mogelijkheden zijn. 

Tip:

 

De functie van de brugklas...

De brug-klas heet niet voor niets zo. De functie van een brugklas is immers de overgang maken van basisschool naar middelbare school. De school is anders, de vakken zijn anders, de manier van lesgeven is anders, de hoeveelheid huiswerk is anders, het moeten gaan werken met een planning is anders....

 

Ik heb gemerkt dat wanneer je als kind in de brugklas al kennis maakt met verschillende leermethodes, wéét welke leermethodes bij jou passen, wat er van je verwacht wordt, waar je informatie kunt vinden dan ben je goed voorbereid en maakt je optimaal gebruik van de brugklas. Zodat je je als ouder over de basis van het leren geen zorgen hoeft te maken.