Very Important Puber (VIP)

De afgelopen jaren heb ik tienermeisjes mogen begeleiden die veel last hadden van een vol hoofd, piekergedachtes, een hoge lat voor zichzelf, neiging tot perfectionisme, spanning ervoeren en weinig zelfvertrouwen hadden.

 

Dit is wat zij mij vertelden:

* Ik kan moeilijk in slaap komen en heb een vol druk hoofd dat nooit stil lijkt te staan

* Ik vind het spannend dingen te ondernemen, heb een hoge lat hebben voor mijzelf, ik wil graag alles goed doen

* Ik ervaar veel spanning als ik naar school ga en die neemt toe bij een presentatie of een toets.

*  Na school ben ik moe en uitgeput, ik heb dan echt even tijd nodig om op te laden thuis. 

*  Ik heb het gevoel er niet bij te horen, ik denk vaak anders dan anderen.  

 

Speciaal voor deze tieners ontwikkelde ik een werkboek met opdrachten, oefeningen & tips die ik inzet tijdens het coachtraject. Het werkboek bevat een goede basis voor meer zelfinzicht, omgaan met de anderen,  een stukje theorie over de reden van het ontstaan van stress en manieren om te ontspannen op school en tijdens lessen. 

 

Tijdens de coaching ga ik met jouw dochter aan de slag met haar gedachtes. Hoe komt het dat ze zoveel piekergedachtes heeft en waar komen die vandaan?. En waarom voelt ze zich anders? Is het realistisch om zoveel verwachtingen van jezelf te hebben of mag het ook een tandje minder? Is goed goed genoeg, mag de lat misschien een béétje lager? Welke situaties roepen spanningen op en waar komt dat vandaan? Wat zijn jouw positieve eigenschappen en hoe kun je die het beste inzetten? Wanneer en hoe ontspant je het beste en hoe dan? 

 

Daarnaast oefenen we tijdens de coachgesprekken met manieren van ontspannen. Deze zijn zowel actief als inactief zodat jouw dochter goed kan ervaren wat het beste bij haar past. Na een coachgesprek krijgt ze de ingesproken versie van de oefening toegestuurd zodat ze de oefening kan herhalen en blijvend kan toepassen. Ook maak ik gebruik van creatieve oefeningen, coach-gerichte spellen en AccesBars. De toepassing van AccesBars zorgt er voor dat spanning beter en sneller losgelaten kan worden. Zodat jouw dochter niet alles op eigen kracht hoeft te doen. 

 

Omdat iedere situatie en iedere tiener uniek ik pas ik het traject zo aan dat jouw dochter de meest optimale coaching krijgt die bij haar past. 

Zo bouwen we stapje voor stapje toe naar meer zelfvertrouwen en ontspannen jezelf kunnen zijn. 

"Een tiener die lekker in haar vel zit doet het ook beter op school"

Het VIP-traject bestaat uit:

* Een uitgebreid intake gesprek met ouder(s) en tiener

* Een tussentijdse evaluatie met ouder(s) en tiener

* 5x coachgesprekken met de tiener. 

* 5x een digitaal werkboek waar zelfstandig mee aan de slag gegaan wordt. De oefeningen worden besproken tijdens de coaching.

* 3x ontspanningsoefeningen die via een audiobestand thuis nageluisterd kunnen worden

* 2x AccesBars behandeling

 

De 5 coachgesprekken en 2 AccesBars sessies worden verdeeld over 7 bijeenkomsten gedurende 10-`12 weken. Een sessie duurt vaak 1,5 uur. Vooraf zal met ouder en tiener een intake gesprek plaats vinden. De AccesBars sessies vinden in overleg met de tiener plaats met of zonder aanwezigheid van de ouder. Investering voor dit pakket € 595,00. Alle gebruikte materialen zijn hierbij inbegrepen. 

Wat is AccesBars?

 

Wanneer aan mij gevraagd wordt wat AccesBars inhoud vergelijk ik het vaak met een voetreflexbehandeling. AccesBars werkt met  32 punten op je hoofd die, als ze zachtjes worden aangeraakt, moeiteloos en gemakkelijk alles loslaten wat jou belemmert om te ontvangen. Deze punten bevatten alle ideeën, gedachten, overtuigingen, emoties en overwegingen die je in alle levens hebt opgeslagen. 

 

AccesBars voor is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen die;

 

·        Rust en ruimte in het hoofd willen

·        Graag beter slapen en meer innerlijke rust willen

·        Meer energie willen ervaren

·        Behoefte hebben om vanuit hun kern en intuïtie           te leven

·        Graag meer zelfvertrouwen hebben

 

 

Tijdens de  behandeling:

Na het drinken van een kopje koffie/thee en een korte bespreking van de gewenste veranderingen ga je gekleed en comfortabel onder een deken of dekbed op de massagetafel liggen. Ik start dan met de behandeling door contact te maken met jouw lijf. Ik raak daarbij je hoofd, voeten en handen een tijdje aan. Daarna start ik met het activeren van de reflexpunten. Gedurende 3 a 4 minuten houd ik deze punten vast. Daarna ga ik door naar de volgende greep. Afhankelijk van jouw behoefte kun je tijdens de behandeling praten, stil zijn of mij vertellen wat je ervaart tijdens de behandeling. Het kan zijn dat je in slaap valt (dat is echt geen enkel probleem en gebeurt vaker) of het gevoel hebt dat je af en toe even weg zakt. 

Na de behandeling:

De behandeling neemt 1-1,5 uur in beslag. Ik eindig altijd door even je schouders aan te raken. Daarna drinken we samen nog wat en hoor ik graag hoe je de behandeling hebt ervaren.  Het is belangrijk de periode na de behandeling veel water te drinken om vrij gekomen afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.