-19 mei 2021-

 

Hoe het Songfestival jouw puber helpt bij het leren

 

Heb jij ook zo genoten van het Songfestival? Gisteravond de 1e halve finale en het was echt bijzonder. De dankbaarheid dat het weer kon en mocht was de hele avond voelbaar. Door de energie van de artiesten en door het enthousiasme van het publiek heen. Zo bijzonder!

 

Het is mij opgevallen dat het al een aantal jaren niet meer alleen draait om de liedjes bij het Songfestival maar ook om de presentatie. Niet de zang, de dansjes of de kleding (alhoewel daar altijd wel wat over te zeggen blijft) maar vooral ook de Graphics. Als hoog gevoelige beelddenker kan ik enorm genieten van die beelden op de achtergrond en de effecten die dat geeft.

 

Duncan die aftrapte in een prachtig grafische, door licht gecreëerde tunnel, een ander lied dat extra dimensie krijgt door de speciale cameravoering, lichteffecten afgestemd op de bewegingen van de zangeres. En hoe prachtig was de act van Davina Michelle! Over Visual Effect gesproken!

 

Misschien ben ik de enige maar ik dacht aan al die mensen die dat bedacht hebben, gecreëerd, gemaakt, geprogrammeerd. Die dat kunnen, de creativiteit hebben om dat in zo’n groots project neer te zetten.

 

Maar goed; nu terug naar jouw puber. Want hoe kan zo’n Songfestival nu jouw puber helpen bij het leren?

 

Een paar jaar terug merkte ik dat de jongste, die echt van de muziek is, interesse had in het Songfestival. Ze had zelfs van de liedjes die ze het leukste vond een playlist gemaakt en speelde die regelmatig af. Ook onder het maken van huiswerk of het leren. En dat was een superslim idee. Sommige pubers leren namelijk beter wanneer het niet helemaal stil is. Dat kan zijn omdat er geroezemoes is in de kamer, beweging in huis maar dat kan ook zijn wanneer er muziek aan staat. Voorwaarde is wel dat de muziek bekend moet zijn. Te nieuw dan gaan je hersenen zich daarop focussen in plaats van op het schoolwerk.

 

Dus nog een paar keer luisteren, samen met je puber punten geven aanstaande donderdag én zaterdag en dan een hele fijne playlist maken waarbij het fijn is om te leren.

 

-Ontspannen Jezelf Zijn-