"Ik sta voor persoonlijke ontwikkeling van mijzelf en de ander. Dit doe ik met rust, aandacht en warmte zodat zowel ik als de ander ontspannen zichzelf kan zijn'

Wat leuk dat je meer wilt weten over wie er nu achter Zichtbaar-Kind zit!

Mijn naam is Conny Marree en ik coach tieners om meer ontspannen zichzelf te zijn om zo hun talenten optimaal te kunnen inzetten.

Als kind...

Als kind was ik stil, rustig en teruggetrokken en had een rijke innerlijke belevingswereld. Ik was niet echt zichtbaar, paste mij gemakkelijk aan en durfde weinig te ondernemen. Vanwege een depressieve ouder in huis heerste er bijna altijd een gespannen sfeer. Ik wilde niet lastig zijn, deed daarom goed mijn best op school, ontwikkelde een hoge mate van perfectionisme en stond altijd ‘aan’.

Ik vermeed zoveel mogelijk situaties die ik spannend vond. Heel jammer natuurlijk want daarmee ontzegde ik mij zelf ook de kans op succes-ervaringen. Ondanks alles was ik het liefste thuis omdat ik mij daar kon terugtrekken in mijn eigen innerlijke wereld.

 

Als volwassene...

Pas toen ik volwassen was leerde ik mijzelf steeds beter kennen en ontdekte dat ik hoog gevoelig ben. Ik kreeg inzicht in de eigenschappen die daar voor mij bij horen: je anders voelen dan anderen,  aanpassen aan de omgeving, sfeer en stemming aanvoelen, zorgzaam zijn, piekeren, slecht in slaap kunnen komen, vaak moe zijn, het liefst alleen zijn. Uiteindelijk zorgde al deze emoties én het aanvoelen van de emoties van anderen ervoor dat ik juist steeds mínder ging voelen. Met een burn-out tot gevolg.

Na mijn ontdekking van het bestaan van hoog gevoeligheid volgden een aantal jaren van zelfontwikkeling. Opnieuw leren voelen én de omslag maken dat juist het kunnen aanvoelen van anderen een kracht is werd  een lange weg.

 

Als coach.....

Dat is dan ook de reden dat ik nu tieners coach. Zodat zij zich eerder bewust zijn van hun talenten, zich niet eenzaam hoeven te voelen, eigenschappen kunnen herkennen als een kenmerk van zichzelf en zich daarmee gezien voelen. Want wie zich gezien voelt kan ontspannen zichzelf zijn, openstaan om te groeien en het beste in zichzelf naar boven halen.

Als coach ben ik rustig, begripvol, liefdevol en zeker niet té streng (ik weet immers hoeveel indruk het kan maken als iemand zijn stem verheft tegen je of boos tegen je doet). Stapje voor stapje, in je eigen tempo in een combinatie van structuur en rust coach ik leerlingen om op een ontspannen manier te ontdekken wie ze zijn en zo steeds meer zichzelf te worden.

 

1+1= 3

Omdat ik ervaren heb dat alleen praten en oefeningen doen niet altijd het optimale resultaat geven maak ik in mijn coaching ook gebruik van energetische behandelingen zoals AccesBars en Reiki. Door deze combinatie te maken merk ik dat er een grotere groei ontstaat: 1 + 1 = 3!

Meer over mij...

Inmiddels ben ik er trots op om te kunnen zeggen dat ik zorgzaam, liefdevol, bescheiden, betrouwbaar maar ook observerend, analytisch en alert ben. Ik hou van nieuwe dingen leren, ben op zijn tijd creatief bezig (moodboards maken, verhalen schrijven, tekenen) en lees graag historische romans, levensverhalen of vakliteratuur. Op Netflix kies ik de rustige, romantische series of films uit en als ik lekker in mijn vel zit probeer ik nieuwe recepten uit. Om tot rust te komen en mijn eigen energie op peil te houden onderga ik regelmatig een voetreflexbehandeling of doe een visualisatie/meditatie. Van sporten zelf wordt ik niet echt warm, wel van het fijne gevoel (en een klein beetje spierpijn) daarna. Nieuwe dingen vind ik vaak nog steeds spannend maar inmiddels ben ik in staat om mij zelf een ‘schop onder de kont te geven’ en toch de dingen te doen die ik echt wil.

Ik ben getrouwd, heb 2 dochters die het inmiddels goed doen op school. Dat is niet altijd zo geweest. Voor de jongste heb ik destijds hulp ingeschakeld omdat ik voelde dat er meer inzat dan eruit kwam. Ik herken mijn hoog gevoeligheid in haar maar daarnaast blijkt zij ook dyslexie te hebben én heeft ze moeite om haar aandacht bij de les te houden. Door mij daarin te verdiepen en haar zo te kunnen helpen begrijpt zij inmiddels hoe leren voor haar werkt en wat zij zélf kan doen om goede cijfers te halen.

Sinds eind 2019 woont ook Jazz bij ons, een Golden Retriever pup, die regelmatig bij mij in de praktijk ligt.

Herken jij nu jouw tiener in mijn verhaal, maak je je zorgen en wil je hier graag eens met iemand over in gesprek?  Dat kan! Je kunt met mij een gratis (telefonisch) sessie boeken waarin we samen kijken hoe jij jouw tiener nog meer kunt ondersteunen. Na dit gesprek krijg jij van mij 3 tips zodat je weer even verder kan.

 

Je kunt mij het makkelijkst bereiken via info@Zichtbaar-Kind.nl.

Ik mail of bel je dan zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken voor een gesprek.