Wat leuk dat je meer wilt weten over wie er nu achter Zichtbaar-Kind zit!

Mijn naam is Conny Marree en ik coach kinderen, tieners en gezinnen naar een leven waarin ze meer ontspannen zichzelf kunnen zijn. De afgelopen jaren heb ik zowel kinderen in de basisschoolleeftijd mogen helpen als tieners. Maar ik ben ook met ouders aan de slag gegaan. Het is namelijk mijn visie dat wanneer jij als ouder goed in je vel zit dit direct van invloed is op het welzijn van je kind. 

Mijn ontwikkeling

Als kind was ik stil, rustig en teruggetrokken en had een rijke innerlijke belevingswereld. Ik was niet echt zichtbaar, paste mij gemakkelijk aan en durfde weinig te ondernemen. Vanwege een depressieve ouder in huis heerste er bijna altijd een gespannen sfeer. Ik wilde niet lastig zijn, deed daarom goed mijn best op school, ontwikkelde een hoge mate van perfectionisme en stond altijd ‘aan’. Ik vermeed zoveel mogelijk situaties die ik spannend vond. Heel jammer natuurlijk want daarmee ontzegde ik mij zelf ook de kans op succes-ervaringen. Ondanks alles was ik het liefste thuis omdat ik mij daar kon terugtrekken in mijn eigen innerlijke wereld.

 

Pas toen ik volwassen was leerde ik mijzelf steeds beter kennen en ontdekte dat ik hoog gevoelig ben. Ik kreeg inzicht in de eigenschappen die daar voor mij bij horen: je anders voelen dan anderen,  aanpassen aan de omgeving, sfeer en stemming aanvoelen, zorgzaam zijn, piekeren, slecht in slaap kunnen komen en vaak moe zijn. Ik kwam erachter dat het voor mij nodig is om me te ontladen en op te laden door mij terug te trekken en de dingen doen waar ik van hou; boeken lezen en luisteren, nieuwe dingen leren, films kijken etc. 

 

Uiteindelijk leerde ik dat het aanvoelen van mensen juist een mooie eigenschap kan zijn en zet ik het in in mijn werk als coach. 

 

Meer over mij

Ik ben getrouwd, ik heb 2 dochters en sinds eind 2019 woont ook Jazz bij ons, een Golden Retriever , die regelmatig bij mij in de praktijk ligt. 

Na mijn studie psychologie ben ik gaan werken op een Buitenschoolse Opvang. Na dit zeven jaar gedaan te hebben ben ik gestart met mijn eigen gastouderopvang aan huis. Tijdens deze periode volgde ik al diverse opleidingen en trainingen op het gebied van het begeleiden van kinderen (bijvoorbeeld de opleiding Jongerencoach, het  coachen bij HSP, ADD/ADHD en Kindertekeningen lezen.  Na een jaar of zes als gastouder gewerkt te hebben kreeg ik meer behoefte aan diepgang in het begeleiden van kinderen en volgde ik de opleiding Magie van Kindercoaching. Sindsdien heb ik het werk als gastouder aan huis en de kindercoachpraktijk gecombineerd. Ook mocht ik tussendoor als zelfstandige werken aan leuke opdrachten zoals het afnemen van praktijkexamens bij gastouders en het maken van examenvragen voor het theorie examen gastouders. 

"Ik sta voor persoonlijke ontwikkeling van mijzelf en de ander. Dit doe ik met rust, aandacht en warmte zodat zowel ik als de ander ontspannen zichzelf kan zijn'