Eerste Hulp bij Ontspannen

Meisjes die bij mij komen ervaren spanning & stress, leggen de lat hoog voor zichzelf, neigen naar perfectionisme, kunnen moeilijk in slaap komen, piekeren veel en ervaren een vol en druk hoofd.  Omdat het onder deze omstandigheden moeilijk is om je te concentreren op school en het maken van huiswerk is het belangrijk dat er eerst gewerkt wordt aan ontspanning.

 

Een ontspannen tiener is een blije tiener die open staat om te leren en positiever over zichzelf gaat denken

 

 

Hoe zou het voor jouw dochter zijn als:

-Ze ontdekt hoe ze kan ontspannen en welke manier van ontspannen het beste past

-Ze door regelmatig te ontspannen lekkerder in haar vel komt te zitten

-Ze minder druk ervaart en daardoor vrolijker en met meer plezier door het leven gaat

-Ze het idee heeft dat er een last van haar schouders valt.

 

In het pakket Eerste Hulp Bij Ontspannen ga ik met jouw dochter aan de slag op het gebied van ontspannen. We onderzoeken hoe en wanneer zij spanning ervaart, wat de reden hiervan kan zijn en hoe stress ontstaat. We kijken naar welke manieren van ontspannen het beste bij haar past (actief/inactief), of en hoe deze anders zijn in verschillende situaties en wanneer ze welke oefening het beste kan toepassen. 

 

Tijdens 3 coachgesprekken bied ik haar 3 manieren van ontspannen aan en oefen ik deze met haar. Daarnaast krijgt ze deze oefeningen digitaal mee via een geluidsopname zodat ze deze thuis kan oefenen en toepassen. Ook ontvangt ze 2x een AccesBars sessie. Het ondergaan van zo'n sessie voelt als een diep ontspanning, werkt vaak nog langer door dan het moment zelf en ondersteunt het proces van leren ontspannen. 

 

Wat is AccesBars?

 

Wanneer aan mij gevraagd wordt wat AccesBars inhoud vergelijk ik het vaak met een voetreflexbehandeling. AccesBars werkt met  32 punten op je hoofd die, als ze zachtjes worden aangeraakt, moeiteloos en gemakkelijk alles loslaten wat jou belemmert om te ontvangen. Deze punten bevatten alle ideeën, gedachten, overtuigingen, emoties en overwegingen die je in alle levens hebt opgeslagen. 

 

AccesBars voor is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen die;

 

·        Rust en ruimte in het hoofd willen

·        Graag beter slapen en meer innerlijke rust willen

·        Meer energie willen ervaren

·        Behoefte hebben om vanuit hun kern en intuïtie           te leven

·        Graag meer zelfvertrouwen hebben

 

 

Tijdens de  behandeling:

Na het drinken van een kopje koffie/thee en een korte bespreking van de gewenste veranderingen ga je gekleed en comfortabel onder een deken of dekbed op de massagetafel liggen. Ik start dan met de behandeling door contact te maken met jouw lijf. Ik raak daarbij je hoofd, voeten en handen een tijdje aan. Daarna start ik met het activeren van de reflexpunten. Gedurende 3 a 4 minuten houd ik deze punten vast. Daarna ga ik door naar de volgende greep. Afhankelijk van jouw behoefte kun je tijdens de behandeling praten, stil zijn of mij vertellen wat je ervaart tijdens de behandeling. Het kan zijn dat je in slaap valt (dat is echt geen enkel probleem en gebeurt vaker) of het gevoel hebt dat je af en toe even weg zakt. 

Na de behandeling:

De behandeling neemt 1-1,5 uur in beslag. Ik eindig altijd door even je schouders aan te raken. Daarna drinken we samen nog wat en hoor ik graag hoe je de behandeling hebt ervaren.  Het is belangrijk de periode na de behandeling veel water te drinken om vrij gekomen afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

De 3 coachgesprekken en 2 AccesBars sessies worden verdeeld over 5 bijeenkomsten gedurende 4-5 weken. Een sessie duurt ongeveer 1-1,5 uur. Vooraf zal met ouder en tiener een intake gesprek plaats vinden. De AccesBars sessies vinden in overleg met de tiener plaats met of zonder aanwezigheid van de ouder. Investering voor dit pakket € 325,00