- 8 oktober 2021-

 

Kijkt jouw kind ook zo graag op een schermpje?

Vaak vinden we daar als ouders wat van. We vinden het niet goed, beperken de schermtijd maar weten niet zo goed hoe. Hebben het gevoel dat we er regels over op moeten stellen maar hebben geen zin in discussie. Tegelijkertijd kun je je juist schuldig voelen omdat je kind alwéér op een schermpje zit te turen. Maar na school lijkt je kind ook niks anders te willen.

En dat is soms niets voor niets. Beelddenkers zijn de hele dag hard aan het werk op school. In plaats van denken in woorden denken zijn....in beelden. Bij ieder woord of verhaal kunnen ze er aardig op los associëren.

Ze creëren als het ware films in hun hoofd en missen daardoor de uitleg van de docent, lijken wat afwezig en kunnen trager werken. Tegelijkertijd zijn ze heel creatief, kunnen stappen vooruit denken en zien oplossingen voor ,schijnbaar, onoplosbare problemen.

Deze kinderen kunnen het juíst nodig hebben even niks te moeten. Denk maar eens aan jezelf; hoe fijn is het om na een drukke dag tv te kijken en alles even over je heen laten komen. Maar je kunt er ook enorm lui van worden.

De truc is om net dat moment te vinden waarop de ontspanning van je kind overgaat in luiheid. Op dit punt is het een goed idee om de schermpjes aan de kant te leggen en een andere activiteit te gaan doen.