-29 september 2021- 

 

Social Media en jouw kind

Speelt social media bij jullie in het gezin ook een grote rol? Merk je dat jouw kind continue op haar telefoon zit? Appjes beantwoorden, filmpjes kijken, video's maken. Er gaat heel veel tijd, en afleiding, in zitten.

 

Bij mijzelf merk ik dat het mij de laatste tijd steeds meer tegen gaat staan. De neiging om bij ieder signaal of momentje pauze op mijn telefoon te kijken is groot. Even een reactie plaatsen of een berichtje liken.

 

Maar er zijn natuurlijk ook enorme voordelen aan. Een appje sturen om iemand een fijne dag te wensen of te laten weten dat je aan ze denkt. Even checken of het nog goed gaat met je oud-coachee na het afsluiten van een traject. Muziek altijd en overal bij je kunnen hebben, podcast luisteren, even snel een foto maken.

 

Als volwassene kunnen we ons eigen gedrag onder de loep nemen. Heb ik er last van of wegen de voordelen op tegen de nadelen?

 

Bij onze kinderen en tieners ligt dat ingewikkelder. Beperk je ze dan hebben ze het gevoel 'iets te missen' en niet mee te kunnen doen. Maar zonder beperking is er misschien weer teveel afleiding.

 

Heel vaak hoor ik dat Netflix of Youtube kijken heel fijn is om even je hoofd leeg te maken. Maar ook dat het daarna enorm veel moeite kost om te starten met huiswerk (als dat al lukt). Vaak komen we er dan op uit dit echt als beloning in te zetten als het huiswerk voor die dag af is.

 

Hoe ga jij om met Social Media en je kind?