Wat doe ik nu eigenlijk als kind- en pubercoach? Even terugkijken naar de afgelopen maanden...

 

* Een puber (16) die te maken had met extreme spanning tijdens toetsen voelt zich nu goed en krachtig. En niet alleen bij dat ene vak waar de spanning echt hoog was maar bij al haar schoolwerk.
*Een brugklasser (12) die veel tekortpunten had, onvoldoendes haalde en misschien van school af moest kon toch zijn motivatie en wilskracht laten zien. Hij doet de brugklas nog een keer maar haalt nu goede voldoendes.
*Een meisje (11), groep 8, met voorlopig TL-advies heeft na de coaching haar motivatie op school laten zien en gaat na de zomervakantie starten in de Brugklas Havo.
*Meisje (10), basisschool, met spreekangst in en voor de klas durft nu 'gewoon' antwoord te geven als de leerkracht haar onverwachts iets vraagt.
* Puber (15) die op basis van de verwachtingen zou blijven zitten in 3 Havo is toch over naar 4 Havo nadat we gewerkt hadden aan manieren van leren.
* Meisje (13), brugklas en geen motivatie om te leren ontdekte samen met mij dat faalangst haar in de weg zat om huiswerk te maken en na te kijken. Door dit onder ogen te zien durfde ze weer en ging met goede cijfers over naar de 2e.
* Meisje (14), 2 Havo, verlegen , durfde zichzelf niet goed te laten zien is vol zelfvertrouwen door gestroomd naar Havo 3.
*Meisje (18), 1e jaars HBO, maakte iedere keer een planning maar hield zich er niet aan. Waardoor er paniek was, nachten doorsturen en alles op het laatste moment moest. Samen kwamen we er achter dat door iedere dag meer orde en structuur aan te brengen projecten en toetsen ook beter te doen waren.
* Meisje (10), groep 7, heeft moeite met rekenen. We komen er achter dat ze denkt in beelden. Door ontspanning en orde aan te brengen in haar hoofd kan ze de instructie beter onthouden.
* Meisje, groep 4, heeft veel last van de spanningen van de afgelopen periode. Door Acces-Bars toe te passen worden deze spanningen ontladen en kan ze weer open staan voor nieuwe ervaringen en leren.
 
Kortom; het werk als kind- en pubercoach is enórm divers maar altijd staat de hulpvraag van het kind, de puber en de ouder centraal. Zodat iedereen ontspannen zichzelf kan zijn!
 
Herken jij jouw kind, puber of jullie situatie in bovenstaande? Of heb jullie juist een hele andere hulpvraag? Voel je van harte welkom om eens, vrijblijvend, een afspraak te maken.
(info@Zichtbaar-Kind.nl)
 
P.S Begin van het nieuwe schooljaar start ik met De Brugklasclub. Een gezellig, leerzame club waarbij Brugklassers elkaar ondersteunen om een goede start te maken op een nieuwe school. Samen met mij werken we oa. aan het leren maken van een planning en leren we het beste te leren. Opgeven kan tot half augustus maar doe je dit voor 1 juli dan ontvang je een leuke korting!
Meer informatie vind je via de website (www.Zichtbaar-Kind.nl/werk-met-mij/de-brugklasclub)