Huiswerkbegeleiding Nunspeet

 

Huiswerkbegeleiding/huiswerkcoaching in Nunspeet

Huiswerkbegeleiding in Nunspeet vindt plaats volgens het programma Ik Leer Leren. Dit programma biedt handvatten en tips voor leerlingen om het huiswerk en studeren efficiënter aan te pakken. Ik leer jouw kind bijvoorbeeld hoe zij beter haar tijd kan indelen en hoe ze haar huiswerk het beste kan plannen. De huiswerkbegeleiding is beschikbaar voor alle tieners van het voortgezet onderwijs, maar ik ben gespecialiseerd in leerlingen van havo/vwo. Hierdoor kan ik de begeleiding optimaal afstemmen op de behoeften van jouw kind. Ik vind het belangrijk om regelmatig contact met jou als ouder te onderhouden om de voortgang van je kind te bespreken. Zo kunnen we samen werken aan een succesvolle schoolcarrière van jouw kind. Kortom, als huiswerkcoach (klik hier voor het verschil tussen huiswerkbegeleiding en huiswerkcoaching) in Nunspeet sta ik klaar om jouw kind op de middelbare school te ondersteunen. Met het programma Ik Leer Leren bied ik een waardevolle ondersteuning aan het leerproces en schoolwerk van jouw kind.

Ik verzorg huiswerkbegeleiding in Nunspeet op deze niveaus

Ik bied huiswerkbegeleiding / huiswerkcoaching in Nunspeet op de niveaus HAVO, VWO en HBO. Bij mij staat het individu centraal, omdat ik geloof dat iedere leerling uniek is en op zijn/haar eigen manier leert. Daarom onderzoek ik wie jouw kind is en waar zijn/haar talenten en kwaliteiten liggen, zodat ik daarop kan inspelen. Het aanleren van goede planningstechnieken is een belangrijke vaardigheid die tieners en jongeren nodig hebben om succesvol te zijn op de middelbare school en hoger onderwijs. Daarom besteed ik veel aandacht aan het plannen op maat maken voor elke tiener / jongere. Huiswerkbegeleiding/Ik Leer Leren vindt plaats in Nunspeet en is beschikbaar voor tieners en jongeren uit de naaste omgeving. Inmiddels heb ik al met een tiental tieners/jongeren op een persoonlijke manier mogen ondersteunen bij het maken van hun huiswerk en het ontwikkelen van de juiste studievaardigheden.

De voordelen van huiswerkbegeleiding via een huiswerkcoach in Nunspeet

Het kan soms lastig zijn om zelf je kind te helpen wanneer je bijvoorbeeld ziet dat de cijfers op school lager worden dan je had verwacht naar aanleiding van het advies van de basisschool. Je verwacht misschien dat je kind blijft zitten of naar een ander niveau moet overstappen. Gelukkig biedt huiswerkbegeleiding via een huiswerkcoach in Nunspeet de oplossing! Hieronder staan de voordelen van huiswerkbegeleiding op een rijtje.

 

*Studieresultaten: Door de persoonlijke aandacht en structuur die een huiswerkcoach biedt, zullen de studieresultaten van je kind verbeteren.

*Zelfvertrouwen: Een ander voordeel van huiswerkcoaching is dat je kind meer zelfvertrouwen zal krijgen. Door de begeleiding zal je kind merken dat hij of zij de stof beter begrijpt en daardoor betere resultaten behaalt.

*Structuur en overzicht: Een huiswerkcoach kan ook helpen bij het aanbrengen van structuur en overzicht in het schoolwerk van je kind. Dit kan ervoor zorgen dat je kind beter in staat is om zijn of haar tijd efficiënt te besteden.

*Efficiëntere tijdsbesteding: Doordat je kind beter weet hoe hij of zij zijn of haar tijd moet indelen, zal er minder tijd verspild worden aan onnodige activiteiten. Dit kan ervoor zorgen dat je kind meer tijd heeft om te ontspannen of om andere activiteiten te doen. Minder stress en frustratie.

*Blijer kind: Wanneer je kind betere resultaten behaalt en minder stress en frustratie ervaart, zal hij of zij ook gelukkiger zijn. Een blijer kind zorgt natuurlijk voor een fijnere sfeer in huis.

*Minder stress in het gezin: Als ouder hoef je je minder zorgen te maken over het schoolwerk van je kind als er huiswerkbegeleiding is. Dit kan ervoor zorgen dat er minder stress ontstaat in het gezin. Kortom, huiswerkbegeleiding via een huiswerkcoach in Nunspeet biedt veel voordelen voor zowel je kind als het gezin als geheel. Het is dus zeker de moeite waard om hierin te investeren!

Mijn aanpak bij huiswerkbegeleiding

Bij de begeleiding die ik bied maak ik gebruik van het programma Ik leer Leren. Dit programma bestaat uit 5-6 lessen waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen. Deze onderwerpen bespreek ik met jouw kind. Als ouder blijf je op de hoogte door mee te lezen in het bijbehorende werkboek en de mails die ik na afloop toe stuur.

 

*Wie ben ik en hoe leer ik het beste?: We bespreken de redenen om te leren, de manieren van leren die er zijn, de voorwaarden om goed te kunnen leren en waarom het nu allemaal niet zo goed lukt. Tot slot ontdekt jouw kind welk leertype zij is en welke leertips daarbij horen.

* Heb ik last van faalangst?: Wat is faalangst eigenlijk? En als je geen faalangst hebt maar wél spanning ervaart voor een toets wat kan je kind daar dan aan doen? Wat zijn rode en groene gedachtes en hoe zet je die om?

* Hoe houd ik mijn motivatie hoog?: Wat is motivatie en waar haalt je kind die vandaan? Is het erg om niet gemotiveerd te zijn voor school? Wat doe je als het even helemaal niet zo lukt?

* Hoe plan ik mijn (huiswerk) tijd heb beste in?: We gaan concreet aan de slag met het maken van een planning. Welke activiteiten heeft je kind naast school? Zijn er klusjes, bijbaantjes die nog gedaan moeten worden? Wanneer is de fijnste en slimste tijd om huiswerk te maken? Op welk tijdstip leert je kind het beste?

* Hoe concentreer ik mij en waar kan ik dit nog verbeteren? We kijken naar de omgevingsfactoren. Wanneer is het handig en het fijnst om het maakwerk te doen. En hoe is dat bij het leerwerk? Welke acties kan jouw kind nemen om zich beter te kunnen concentreren. En welke oorzaak ligt er onder het niet zo goed kunnen focussen? 

* Welke leerstijl sluit het beste aan bij jouw kind? Er kunnen verschillende manieren zijn waarop je kind leert. We onderzoeken welke manier het beste bij haar past en hoe dit aansluit bij het leertype uit de eerste bijeenkomst.

Tot slot herhalen we alle lessen nog eens door te oefenen met het maken van een mindmap. Deze techniek kan bovendien ook weer ingezet worden bij het leren.

Individuele begeleiding

Ik bied deze manier van huiswerkbegeleiding in Nunspeet op individuele basis aan. Hierdoor kan ik mij volledig richten op de persoonlijke leerstijl van de tiener of jongere en een plan van aanpak opstellen dat hierop aansluit. Ik zorg daardoor dat de begeleiding altijd aansluit bij de behoeften van de jouw kind. Soms blijkt namelijk dat niet alleen het huiswerk en het behalen van onvoldoendes een andere oorzaak hebben. Naast niet zo goed weten hoé te leren komt het ook voor dat er sprake is van faalangst, weinig zelfvertrouwen of een persoonlijke situatie die het leren blokkeert. De ervaring leert dat wanneer deze blokkade gezien en erkend wordt het leren ook weer makkelijker gaat. 

Motivatie en zelfvertrouwen 

Motivatie is een belangrijk aspect bij het leren. Ik vind het daarom belangrijk om te zorgen dat jouw kind ook zélf begeleiding wil ontvangen. De meeste kinderen ervaren de eerste keer als spannend, dat is heel normaal,  maar vaak is al snel het ijs gebroken, gaan ze daarna blij en positief de deur uit en kijken uit naar een volgende keer. Een van de manieren om motivatie te behouden, is door doelen te stellen samen met jouw kind. We kijken naar wat er bereikt kan worden en werken daar stap voor stap naar toe.

Inzet van talenten en kwaliteiten

Bij mijn manier van huiswerkbegeleiding in Nunspeet vind ik het belangrijk om vooral te focussen op de voorwaarden rondom het behalen van goede resultaten op school. Hierbij kun je denken aan de motivatie maar zeker ook het zelfvertrouwen van jouw kind. Door vooral te kijken naar talenten en kwaliteiten en deze in te zetten om het leer- en maakwerk te stimuleren wordt ervoor gezorgd dat ieder kind het beste uit zichzelf haalt. Al met al biedt deze manier van huiswerkbegeleiding in Nunspeet een totaalpakket aan waarbij de persoonlijke leerstijl van jouw kind centraal staat, motivatie en zelfvertrouwen gestimuleerd worden en er na iedere bijeenkomst een terugkoppeling plaats vindt richting jou als ouder. 

Flexibel en passend

Een ander pluspunt van deze manier van huiswerkbegeleiding in Nunspeet is de flexibele en passende aanpak. Iedere kind heeft immers zijn eigen leerstijl en tempo. Daarom wordt er op individuele basis gekeken naar wat het beste werkt. Zo kan er bijvoorbeeld extra uitleg worden gegeven over een bepaald onderwerp of kan er juist meer tijd worden genomen om de lessen te verdelen over de weken. Door deze persoonlijke benadering merk ik dat tieners meer zelfvertrouwen krijgen. Ze zien dat ze wel degelijk in staat zijn om bepaalde opdrachten te maken en dat ze vooruitgang boeken. Dit geeft niet alleen een goed gevoel, maar zorgt er ook voor dat ze beter gaan presteren op school. Al met al zijn ouders en tieners zeer tevreden over deze aanpak van huiswerkbegeleiding in Nunspeet. Interesse? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Huiswerkbegeleiding saai?.....Helemaal niet!

Het programma Ik Leer Leren is zeer afwisselend. Door niet alleen maar te focussen op het werken vanuit het werkboek maar ook creatieve opdrachten en leuke oefeningen aan te bieden, blijft de coaching leuk en uitdagend. Bij deze manier van huiswerkbegeleiding Nunspeet zorgen wij ervoor dat jouw kind gemotiveerd blijft door afwisseling aan te bieden.

Ervaringen van ouders en leerlingen

Ervaringen van ouders en hun kind met mijn manier van huiswerkbegeleiding in Nunspeet zijn zeer positief. Een belangrijke factor hierin is de fijne sfeer die heerst tijdens de begeleiding. Tieners voelen zich snel op hun gemak door mijn manier van werken. Zo bestaat de begeleiding niet alleen uit coaching door te praten maar ook door spellen te spelen, testen in te vullen en creatief aan de slag te gaan. Dit alles bij elkaar leidt vooral tot veel zelfinzicht dat direct toegepast kan worden op het maken en leren van huiswerk. Na ieder coachmoment volgt een verslag richting jou als ouder zodat jij, in combinatie met het werkboek, mee kan kijken en ook weet op welke manier jij je kind thuis ook kan ondersteunen.