Als  moeder kun je het gevoel hebben dat je kind niet zo lekker in haar vel zit. Je kunt de vinger er niet op leggen maar je ziet het gebeuren. Bijvoorbeeld omdat je kind weerstand heeft om iedere ochtend naar school te gaan. Of juist boos of verdrietig thuis komt uit school. Maar het kan ook zijn dat je kind niet aanspreekbaar is na een dag op school. Zich het liefst wil terugtrekken op haar kamer of achter een schermpje. Minder afspreekt met vriendinnen omdat ze daar geen zin in heeft. Wanneer je dit met school bespreekt lijkt het wel of jullie het over een heel ander kind hebben. In de klas gedraagt jouw kind zich voorbeeldig en dat het regelmatig thuis boos is of verdrietig kunnen ze zich niet voorstellen.

 

Waarom het soms niet zo lekker loopt

De afgelopen tijd heb ik in de praktijk gezien dat er een aantal oorzaken kunnen zijn voor dit gedrag. Zo zie ik veel hoog gevoelige kinderen die zich op school niet lekker in hun vel voelen. Ze hebben last van de sfeer in de klas (bijvoorbeeld omdat er onderling veel gedoe is, een juf niet lekker in haar vel zit of omdat er iets anders aan de hand is). Zij kunnen dit haarfijn aanvoelen maar zijn zich daar niet bewust van. 

Ook zie ik kinderen die zich aanpassen en daardoor niet lekker ontspannen zichzelf kunnen zijn. Omdat ze hooggevoelig zijn en precies weten hoe ze zich moeten gedragen, wat er van hen verwacht wordt. Maar ook (meer) begaafde kinderen die zich spiegelen aan de omgeving en zich aanpassen aan het niveau van de klas. Ze gaan dan onderpresteren. 

Vaak hebben deze kinderen een vol hoofd, het gevoel er niet bij te horen, anders te zijn, chaotisch, gevoelens van faalangst of last van spanningen. 

 

Werkwijze

Tijdens de coaching werk ik vaak met creatief materiaal zoals het maken van een tekening of het doen van een spel. Ook ontspanningsoefeningen en een AccesBars behandeling maken vaak deel uit van het voorgestelde traject.

 

Wanneer je graag kennis wilt maken met mij en open staat voor coaching hebben we altijd eerst een, vrijblijvend, kennismakingsgesprek. Dit kan zijn via de telefoon of in de praktijk. Vaak kan ik na zo'n gesprek al wat tips meegeven voor thuis. Vervolgens maak ik een voorstel voor coaching passend bij jou en je situatie. Deze ontvang je per mail samen met een intakeformulier, een toestemmingsformulier en algemene voorwaarden. Na maximaal een week kun je aan mij laten weten of je op dit voorstel wilt ingaan.