Individuele Coaching

In een vorige post vertelde ik wat ik als kind- en pubercoach nu eigenlijk doe. Maar wat gaat daar eigenlijk aan vooraf? En hoe gaat dat in zijn werk?

Stel je voor; je hebt het gevoel dat jouw kind of puber wel wat hulp kan gebruiken.

Naar aanleiding van een berichtje op Facebook, een blog of zoekend op internet kom je als ouders bij mij terecht. Dit kan zijn met bijvoorbeeld één van de volgende hulpvragen; het valt op dat mijn kind slechter slaapt, ze trekt zich terug of heeft steeds vaker buikpijn. Maar ook: mijn puber is wel héél snel klaar met huiswerk, haalt steeds onvoldoendes, houdt zich niet aan de planning of klapt dicht bij toetsen en spreekbeurten.

Na een berichtje van jou als ouder neem ik contact op zodat we een afspraak kunnen maken voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek, dat meestal bij jou thuis plaats vindt, kun je mij vertellen over je kind. Waar je je zorgen over maakt, wat je is opgevallen maar ook welke kwaliteiten je kind heeft.

Ik luister maar vraag ook veel en kan vaak tussendoor al wat tips geven. Vervolgens vullen we een test in (of doen een spel) over de kwaliteiten van je kind.

Al deze informatie neem ik mee om dit vervolgens te laten ‘sudderen’, een nachtje er over te slapen. Door wat afstand te nemen, de informatie op een rijtje te zetten, kom ik tot ideeën hoe ik jouw kind het beste kan gaan ondersteunen. Na een dag of 2 komt dit tot een voorstel voor coaching die ik aan jou als ouder op stuur. Op basis van dit voorstel en het gesprek dat we hebben gehad maak jij de keuze of dit voor jou als ouder goed voelt en je kind (of jullie samen) door mij wilt laten ondersteunen.

Daarna starten we de coaching (gemiddeld 5-7 bijeenkomsten) volgens planning met af en toe een evaluatie moment. Hoe gaat het? Welke veranderingen zie jij bij je kind? Waar kunnen jullie nog meer hulp bij gebruiken? Wat gaat al heel goed?

Na iedere coachbijeenkomst krijg je van mij een (kort) berichtje over wat we die dag gedaan hebben zodat je op de hoogte blijft en de informatie en tips die jij (of je kind) heeft gekregen nog eens rustig na kan lezen.

Aan het einde van de laatste bijeenkomst nemen we afscheid van elkaar. Na een aantal weken hebben we nog even contact met elkaar en bespreken hoe het gaat. Mocht er tussendoor iets gebeuren of later nog een keer ondersteuning nodig zijn dan blijf ik beschikbaar. Zodat jouw kind weer Ontspannen Zichzelf kan zijn.