Ben jij, of ken jij, jonge mantelzorg-meiden tussen de 8-12 jaar? Kom dan op de 1e woensdagmiddag van de maand naar Thee&Tijd voor jonge mantelzorgmeiden. Op deze middagen drinken we samen thee met wat lekkers en gaan we creatief aan de slag.

 

Wat gaan we doen?

In een klein groepje (max. 4 meiden) drinken we uitgebreid thee met wat lekkers, kletsen we met elkaar, kun je je verhaal kwijt,gaan we creatief aan de slag en doen we een spelletje. We maken er met elkaar een leuke ontspannen middag van. 

 

 

Voor wie?

Deze middag is bedoeld voor jonge meiden tussen de 8-12 jaar die mantelzorger zijn. Mantelzorger ben je wanneer er bij jou thuis iemand (langdurig) ziek is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je vader of moeder lichamelijk of geestelijk ziek is maar ook wanneer je zorgt voor een broertje of zusje of helpt in huis wanneer een opa/oma bij jou thuis woont. 

 

 

Wanneer?

Iedere 1e woensdagmiddag van de maand van 14.00-16.00 uur bij Kindercoachpraktijk Zichtbaar-Kind in Hulshorst (Harderwijkerweg 294)

 

 

Wat kost het?

Deze middag is gratis. Bewust omdat veel gezinnen die te maken hebben met ziekte al veel extra onkosten hebben. Een vrijwillige bijdrage als tegemoetkoming in de onkosten is welkom maar zeker niet verplicht

 

 

Waarom? 

Als jong meisje (vanaf mijn 6e jaar) ben ik zelf mantelzorger geweest, alhoewel ik toen niet wist dat het zo heette en me er pas veel later bewust van werd. De zorg overnemen voor de ene ouder als de andere ouder afwezig was ging automatisch. Het opgroeien in een gezin met een langdurig zieke ouder heeft mijn leven zeker beïnvloedt. Tijdens mijn opleiding tot kindercoach benoemde ik voor het eerst dat het voor mij prettig geweest zou zijn om af en toe met iemand hierover te kunnen praten buiten het gezin. Deze mogelijkheid wil ik wel graag bieden aan de jonge mantelzorgers van nu. 

 

Aanmelden kan via info@Zichtbaar-Kind.nl onder vermelding van Thee & Tijd voor jonge mantelzorgmeiden. We starten vanaf september 2019.