Soms heeft een kind even iets meer hulp nodig dan alleen ondersteuning bij het leren bijvoorbeeld wanneer een kind:

 

* hooggevoelig is

* moeite heeft om zich te concentreren in de klas 

* zich terugtrekt of juist druk gedrag vertoont

* weinig zelfvertrouwen heeft

* onzekerheid vertoont in bepaalde situaties

* graag willen leren opkomen voor zichzelf

* een diagnose ADD/ADHD heeft gekregen en daarmee wil leren omgaan

 

Een kind dat wel wat hulp zou kunnen gebruiken vertoont vaak gedrag dat, door anderen, als vervelend of bijzonder wordt ervaren. Het kind is bijvoorbeeld vaak boos, pest anderen, vertoont heel druk gedrag, luistert slecht of trekt zich terug, 

Kinderen vertonen dit gedrag niet zomaar, ze willen hiermee iets duidelijk maken. Wat dat is daar gaan we samen naar op zoek. Door met het kind, vaak creatief, aan de slag te gaan en tegelijkertijd te observeren ervaar ik wat het kind nodig heeft en wat het duidelijk wil maken. Wat ik zie en hoor tijdens deze bijeenkomsten vertaal ik samen met u als ouder naar veranderingen die nodig zijn binnen het gezin. Vaak zijn kinderen met kleine veranderingen die stap voor stap worden genomen al geholpen.

 

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van kind- en ouderondersteuning waarvoor geen doorverwijzing nodig is. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8/9 jarige leeftijd. Heeft uw kind deze leeftijd nog niet dan kan ik met u als ouder(s) aan de slag. Een coachtraject duurt gemiddeld 5-7 bijeenkomsten. Het is mogelijk om na het intakegesprek een strippenkaart voor coaching aan te schaffen. Een strippenkaart van 5x coachgesprek kost € 299,00, een strippenkaart van 10x een coachgesprrek kost €550,00

 

Kindercoaching is niet geschikt wanneer er sprake is van ernstige psychische problemen zoals een depressie. Wanneer tijdens de coaching blijkt dat er sprake is van een therapeutisch gerichte hulpvraag of behoefte aan specialistische zorg dan ga ik samen met u op zoek naar een geschikt alternatief.

Mijn praktijkruimte is in Hulshorst (tussen Harderwijk en Nunspeet) maar er zijn ook mogelijkheden voor coaching aan huis of coaching op afstand (denk aan email coaching, video bellen).