Nu in groep 8?

Kom dan Leren Leren! In 5 middagen goed voorbereid voor de brugklas!

 

 

Er is een bijzondere tijd aangebroken; jouw zoon/dochter in groep 8! Inmiddels hebben jullie vast verschillende scholen bezocht in de omgeving om een keuze te kunnen maken. Daar komt een hoop onzekerheid bij kijken. Welke past het beste bij jóuw kind, waar zal hij/zij zich het meeste thuis voelen?En hoe zal het gaan met huiswerk?

De overstap van de basisschool naar de middelbare school is best een grote: ieder uur een andere docent, een ander lokaal, meer vakken, meer huiswerk dus meer plannen. En meer toetsen die soms allemaal tegelijk lijken te komen. 

Hoe fijn zou het zijn als je daar als aankomend brugklasser op voorbereid kan worden? Alvast kennis kan maken met Magister, leert te plannen & organiseren. Je er bewust van bent hoeveel verschillende mogelijkheden van leren er zijn en de voor jou best werkende methode hieruit kan halen?

De Ik Leer Leren- training biedt dit allemaal! Speciaal voor aankomende brugklassers organiseer ik deze training. Op een leuke en speelse wijze krijgt jouw kind in 5 bijeenkomsten een goede basis mee voor het middelbaar onderwijs.

 

Ervaringen van brugklassers die de training volgden:

De opdrachten met meerkeuzevragen over hoe je het makkelijkst kunt leren vond ik het leukst "

- Meisje W. (11), volgde de groepstraining Ik Leer Leren-

"Ik vond alle opdrachten uit de training nuttig, het heeft veel geholpen'.

- Meisje N. (11 jaar) volgde de groepstraining Ik Leer Leren-

 

Vijf lessen, vijf onderwerpen. Aan het einde van de training weet jouw tiener hoe hij/zij het beste leert, hoe huiswerk ingepland kan worden, wat er nodig is om tot leren te komen, welke manieren van leren er zijn en welke van deze manieren waar en wanneer toe te passen.

Les 1 ; Ontdek jouw eigen manier van leren

Les 2; Over faalangst & motivatie

Les 3; Plannen & organiseren van huiswerk

Les 4; Concentratie, hoe werkt dat?

Les 5; Je hersenen slim inzetten

 

Bij de lessen krijgt iedere leerling een huiswerkstappenplan en een planningsschema toegestuurd per e-mail zodat deze meerdere keren gebruikt kunnen worden. Daarnaast een werkboek zodat thuis de lessen nog eens nagelezen kunt worden.

 

Ervaringen van moeders wiens dochters de training volgden:

"Ze heeft ervan genoten, de bijeenkomsten als heel fijn en veilig ervaren"

 - Moeder van meisje (11), volgde een groepstraining Ik leer Leren-

 

"Mijn dochter is goed op weg geholpen door de training, complimenten voor je geduld met haar"

 - Moeder van meisje (14), volgde de individuele Ik Leer Leren training-

 

Geplande groepstrainingen:

Vrijdag 5,12 april & 10,17,24 mei (16.00-17.30)

Woensdag 8,15,22,29 mei & 5 juni  (16.00-17.30)

 

Aanmelden kan via: info@Zichtbaar-Kind.nl  Deze trainingen kosten €199,00 en zijn inclusief 5 coachmomenten (1-1,5 uur), een werkboek, drinken/iets lekkers, een Ik Leer Leren diploma en een cadeautje.

 

Meer informatie of vragen? Neem dan (vrijblijvend) contact op via 06-20816773. Een mailtje sturen kan ook: info@Zichtbaar-Kind.nl of kijk op de website onder het kopje Ik Leer Leren. Oók wanneer uw zoon/dochter al tegen problemen is aangelopen op de middelbare school, lagere cijfers haalt dan verwacht op basis van het basisschooladvies of op een andere manier moeite heeft met leren is hij/zij van harte welkom!