Herken je dit bij jouw tiener?

  • Heeft last van spanning vlak voor een toets of spreekbeurt (zoals buikpijn, hoofdpijn, slecht slapen, misselijk, zwetende handen of zelfs een black out)
  • Is snel geprikkeld (huilt snel of wordt snel boos)
  • Vind het moeilijk om te ontspannen en kan 's avonds moeilijk in slaap komen
  • Heeft weleens een opmerking gemaakt over een ‘vol’ hoofd

Hoe zou het voor  je tiener zijn als:

  • Ze weet hoe ze zichzelf tot rust kan brengen tijdens een les
  • Ze weet welke manieren van ontspannen er zijn voor een toets of spreekbeurt
  • Weet wat de (positieve) rol van stress kan zijn 
  • Zich goed kan ontspannen voor het slapen gaan en daardoor uitgeruster wakker wordt
  • Weet hoe ze aan het einde van de dag haar hoofd kan leeg maken

Workshop Ontspannen kun je leren

In deze workshop leert jouw tiener hoe ze op een efficiënte manier haar hoofd kan leegmaken. We gaan aan de slag met oefeningen die ze kan toepassen voor en tijdens een stressvol moment zoals toetsen en spreekbeurten. We leren over de positieve en negatieve rol van stress. Ook reik ik oefeningen aan die tíjdens een les gedaan kunnen worden zonder dat een docent of klasgenoot dit opmerkt. 

 

De investering voor deze workshop is € 37,50 , duurt +/- 2 uur en zal plaats vinden in de praktijk (Onder de Bos 161 in Hulshorst). Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en voorkeur zal deze workshop individueel of in een groepje (max. 4 deelnemers) gegeven worden. Aanmelden kan via info@Zichtbaar-Kind.nl . In overleg zal dan een datum en een tijdstip gepland worden. 

Over mij

Als kind en tiener was ik uitermate perfectionistisch en een bijzonder goede piekeraar. Mijn hoofd zat de hele dag vol met van alles en nog wat. Op school wilde ik graag altijd de beste zijn en deed ik maar wat graag mee aan de onderlinge competitie in de klas.

Als jongvolwassene bleven deze eigenschappen, die het er voor mijzelf uiteindelijk niet makkelijker op maakte. Stapje voor stapje kon ik echter het perfectionisme en het piekeren steeds meer loslaten. Door veel aan zelfontwikkeling te doen maar ook het doen van ontspanningsoefeningen & meditaties hebben me daarbij geholpen. Ik vind het daarom belangrijk dat de tieners van nu kennis hebben van de effecten van ontspanningsoefeningen, weten hoe ze deze kunnen toepassen en welke methode het beste bij hen past.